Wednesday, June 22, 2005

Första rundan, allt ok utom längdkontroll i puttarna

Vacker sommarkväll på Kåbo. 9 snabba hål fr klockan 21. Faktiskt lite kö, många som vill hinna med en snabb kvällsrunda, mest ensamma pappor....

Kom med svingtanken "Tänk toppen på baksvingen och låt inget störa", då adresseringen färdig. Fungerade mycket bra. Allt järn var klockrent och rakt så länge jag slog med den tanken. Drivarna återhållna, får inte releasen timad. Det där med "bollen vid vänsterfoten och träffa på uppväg", Det är egentligen skumt. Tillslaget borde bli efter att square nåtts, om man inte glider fram i svingen... Men hyggliga drivar ändå, ca 200 och inte alltför snea.

Men: Hur får man längdkänsla i långputtar!? Hopplöst att känna längden! Tänkte : Håll koncentrationen på hålet och putta fram dit. Funkade inte alls. +-2m på allt... mängder av treputtar. Trist när man träffat green på många hål.

Men igen : Det viktigaste för att en runda skall kännas lyckad är att svingen sitter. Och det gör den. 18 poäng trots rutten puttning.

Hålet vi plockar med oss : 8:an, 306 m. Lite skyad drive, 125 m kvar. Klockren järnnia med självförtroende, 40 cm från nedslagsmärke, pinhigh. Sänker 1,5 metersputtern säkert, mitt i kopp.

Fantastiskt att komma in 22.40, Bara kortärmat och shorts, dimmorna har börjat lägga sig, men bollarna hittas enkelt.

No comments: