Sunday, July 10, 2011

Håkans sving -> Börjar bli ordning

Antar att han heter Håkan, mannen bakom nicket h.kan på Golf.se's forum. Han är en av de mer svingteorikunniga, och startade en tråd kallad "rotation för dummies". Eftersom jag spelat dåligt hela året, flera socketsejourer beslöt jag att ge det en chans. Inte helt enkelt. Axlar som skall röra sig, höfter som skall vridas.


Ganska snart gav det resultat i rakare slag och inga sockets, rätt vackert så. Men att få en järnsexa att gå mer än 135 meter tog sitt tag. Hitta draget i rörelsen. Börjar få ordning på det. Rätt fokuserad på att få överkropp och armar att inte leva sitt eget liv....
Men fick nu i morse riktigt bra ordning på det hela, och för en gångs skull puttade jag riktigt, riktigt bra. Inte bara det att det BLEV bra, vilket det blev, utan dessutom bra axelrörelse, release och kontroll med tummarna.


3 över på Kåbos nia, tangerat personligt och årsbästa. Ska försöka ta mig till fler 18-hålsbanor, nästa vecka antagligen i Sörmland. Ärilas Östra? Förbaskat trevlig bana.
Nedan - perfekt att stanna till på väg hem från rundan och plocka en stor näve blåbär med sig. Blåbär med grädde och socker till frukost... najs.

No comments: