Sunday, March 30, 2014

Årets första runda, ny klubb - Upsala GK, Håmö

Tog bilen och körde milen bort till Håmö, Upsala GK, min nya hemmaklubb. Visst har jag spelat några rundor där, men det kändes lite vilset att komma dit som ny medlem. Killen i Receptionen tog dock hand om mej på ett bra sätt, och nu vet jag var jag hittar det jag behöver.

Man fick plocka bollar själv på rangen och jag slog en hink som var rätt sorglig innan jag kom på ett par grejor, och fick till en riktigt fungerande sving.

Stora banan är inte öppen än, "mellanbanan" var väldigt välbesökt,. så jag knallade iväg till lilla pay&play niohålaren. Inte tokig alls. Hål från 100-300 meter, rätt rolig layout faktiskt och slog den riktigt bra. Till och med en riktigt skaplig drive!

Folket verkar vänskapligt, de jag stötte på. Lite längre att köra än vad jag trott, annars bra.

Monday, March 24, 2014

Första för 2014

Länge sen...
Har inte bloggat sen i somras, och inte rört en klubba sen oktober (nåja, ett par provsvingar kanske). Men lite golf har man ju kollat, senast Bay Hill, där Every visade amerikansk rörelse efter segern, så är man bra sugen på att börja spela. Ska dra med mig klubborna till Kistarangen och se vad som händer. I regel brukar det fortsätta ungefär exakt där det slutade då man la undan klubborna. Vilket inte vore så bra. Men lite svingtankar har man, får se vad som händer.

Och nu har Kåbo GK lagt ned. Förbaskat, förbaskat tragiskt. Kommer att sakna cykelturerna på morgonen genom stadsskogen, stanna och plocka lite vitsippor åt hustrun på vägen hem från rundan. Det blir det inte nu, nu blir det Upsala GK. Stor fin bana. Kanske man uppskattar det, har ju varit med i såna klubbar fordom, och jag föredrar ju egentligen de små familjära.

Men hursom helst. Nu drar det igång. Får se när första riktiga rundan blir. Och så ser vi fram mot Masters om ett par veckor.