Thursday, January 26, 2017

Årets första inlägg, lite kul och Tourerna vecka 3

Jaha då var det dags för årets första inlägg. Det blev ingen golf i November eller December, snön kom tidigt. Men en sväng på Playitas Golf under en träningsresa till just Playitas blev årets första runda. Rolig bana, men fairways i uruselt skick. Fick till en semestersving på rangen dagen innan, så jag gick runt utan att tappa alltför många bollar... Här är 19:e hålet, med utsikt mot Antarktis:


Nu dröjer det väl ett par månader innan man rör en klubba igen, om inte för att provsvinga i snön lite.

På tourerna har det börjat lite lätt. Justin Thomas vann dubbelt på Hawaii, och ett par mindre intressanta tävlingar i sydafrika. Men förra veckan blev det mer intressant.

I Abu Dhabi var ingen svensk direkt inblandad i segern, men Stenson och Hansson kom 8:e. Även Björk och Noren gjorde bra och kom 13:e. Björk har verkligen varit stabil i sin Europatourstart. Segern togs hem av Scousen Tommy Fleetwood i en ganska tät duell med flera spelare. Man fattade inte ett ord av vad han sa i segerintervjun.

Hudson Swafford, stabil men utan segrar var mycket belåten med sin seger i den mindre Californientävlingen, Och där fattade man varje ord av segerintervjun. Nordengelsmän har världens mest obegripliga engelska. Anglikanernas svar på Danskan... Lingmerth var 34:a

No comments: