Tuesday, May 02, 2017

Tourerna Vecka 17 - Halv svensk seger typ

Jaha, så blev det en slags framgång i alla fall. New Orleans har börjat med parspel, två random gubbar spelade tillsammans, Själva formatet var ingen höjdare direkt tycker jag, skall det vara lag skall de också representera något. Nu kändes det bara urvattnat. Men kul att Blixt vann i alla fall, tillsammans med babyface Cameron Smith. Tycker det känns lite symtomatiskt att Blixt vinner så där. Han verkar genomtrevlig vid sociala grejer, småprat och annat i TV, men då han skall representera sig själv, typ i SVT så här han märkligt nervös och verkar inte alls bekväm. Han var ju gammal hockeyspelare på Hammarö, och det märks. En lagspelare.
Han är ju lite Spieth light, en kanonputtare med en so-so sving, och de dagar svingen funkar är han farlig. Och det var rätt mycket bra svingar från honom, det lilla jag såg.

I Peking, med utsikt mot muren, blev det spännande på slutet. Dylan Frittelli(coolt namn) försökte verka casual bakom sina solglasögon då han ledde med ett antal slag down the stretch men han skakade rejält och det blev särspel. Den härlige fransmannen Levy, som öser sina drivar så att Rory framstår som en Big Easy kunde sätta sin birdieputt och blev lika glad som då han vann för några månader sen. Den killen vill man ha med på Le Golf National nästa år!!
Rickard Karlberg stod för den vanliga topp-25-men-inte-topp-10 och blev 18:e.

Annars i tourvärlden. Inga större kioskvältare.

  • Peter Hanson pajade tyvärr ryggen i Kina, låg bra till först
  • Rickie Fowler vågade peta på en alligator. Stort.
  • Av topp 16 på veckans LPGA var bara en inte Amerikanska eller Asiatiska


No comments: