Monday, February 20, 2017

Tourerna vecka 7 och det runtikring

Riviera var väl huvudnumret denna vecka. En hel dag regnade och stormade bort, men de lyckades slutföra 72 hål, med väldigt mycket spel på söndagen. Dustin Johnson slog driver som jag aldrig sett någon göra förut och vann väldigt komfortabelt. Blev världsetta på cupen. I segerintervjun så var han dock (det är han aldrig) särskilt exalterad över det. Nåja, alla trivs kanske inte med en mick upptryckt mot käften. Roligast annars var väl annars att Wesley Bryan, en av trickslagsvideoskaparna Bryan Brothers kom på en topplacering.

Om Dustin Johnson var lite andefattig i sin segerintervju var Brett Rumford raka motsatsen, då han vann i Perth. Maken till varm och sympatisk segrare får man leta efter. Men klart, vann i sin hemstad och segern betydde mycket för Rumford som har fått kämpa för sitt kort på europatouren. Intressant format, med 6-håls matchspel efter "cut" tredje dagen. Lite plottrigt först, men då man vant sig var det riktigt kul att se match efter match.  I den tydligen stekande, australiska värmen. Till och med australierna klagade... Men jag gillade att se golf på det formatet och många andra verkar också gjort det.

För andra veckan sorgligt svenskt resultat, inga med och spelade sista dagen. Alex Norén kanske största besvikelsen. Inte heller de svenska tjejerna i Australian Open kunde göra sig gällande. Dags för Sagström att presentera sig på högsta nivån? .


Men det mest anmärkningsvärda under veckan:
  • Ingen Couples på Riviera. Vann dock på Champions, så lira kan han fortfarande
  • Dustin Johnson ny världsetta
  • Kul nytt format i Perth-tävlingen. 6-håls match sista dagen. Klart fungerande format, kanske något för framtiden?
  • Tiger Woods är tydligen för ryggskadad för att ens vara med på presskonferenser. Slut?
  • Stekande hetta i Perth och storm i Los Angeles. Men det stoppade inte spelare och publik.
  • Väldigt stiliga damer var med och gjorde upp om segern i Australian Open för damer. Gubbsjuk ? Jajamän. Men är det dammodet för golf som numer bättre framhäver damernas skönhet? Wesley Bryan var också snygg i sina rosa brallor, så...

No comments: