Sunday, April 21, 2019

Frukt man hittar i bagen efter vintern

Fräscht ändå!

Ja, då var det dags för första rundan, och man drog fram bagen ur något mörkt skrymsle i garaget. En klassiker är ju bananen i bagen som brukar bli svart med rinnande innehåll, men äpplet som var kvar i min bag sen senaste rundan i Oktober såg märkvärdigt välbehållet ut. Funderade nästan på att äta det, säkert någon slags vinterfrukt men nä.

Det största i golfvärlden sen senaste inlägget, eller kanske sen spelet med brutna foten 2008 var ju att Tigern tog nummer 15. Faktiskt en brutalt sevärd tillställning, så roligt har jag inte haft framför masters sedan Spieth dubbelduffade på 12:e. Och åter var vattnen på 12:e  i Spel, svalde Molinaris bollar, Molinari som väl var den som låg bäst till för segern. Men Tigernärvaron märktes tydligt i Italienarens spel, väldigt skakig på banan där han annars brukar vara som ett urverk.

Det bästa med årets upplaga var att Tor langade in ett lämpligt åskväder på eftermiddagen i Georgia, tryckte starttider tidigt och det hela avslutades på en för vikingar hemul tid. Och att Tiger blev så jäkla glad då han vann. Koepka, som spelade någon boll innan kunde gjort tillställningen intressantare, hade hans birdieputt på 18 gått i hade Tiger tvingats göra par på sista.

Annars har svenskarna på tourerna spelat bedrövligt. Fortfarande knappt någon topp tio. På någon tour, över huvud taget.  

Rundan då? 

Först på plan, åkte lite på vinst och förlust trots frostvarning på Fejan, men behövde bara vänta en kort stund, och det öppnade. Kallt i luften men en solig morgon. USB-handvärmarna behövdes, men inte på slutet.  Mellanbanan något mindre luggsliten än den brukar vara så här års, Vitsippor och Violer tittar fram.

 körde med RealSwing tankar som en kompis introducerat, och det tycks funka rätt bra. Inte med drivern med något undantag, men fick på slag som hade de längder som jag hade förra decenniet. Jag bänkar mer nu och är lika smidig, så det är svingen som spökar. Men emellanåt kommer de gamla synderna fram. Känns mest som timing som strular. All in all, rätt bra

6.45-7.59, 10 över. Många bra slag. 



No comments: