Wednesday, October 31, 2012

Vad har varit ballt sen sist...

Jorå, det blev en liten lucka i rapporteringen här, får se om vi kan göra en lista på highlights sen i juli då sist publikationen (ja, förutom den nyss, då), blir nån slags omvänd kronologisk ordning från nu  :


  • Peter Hansson lyckades hålla golvmoppen stången i Shanghai. Moppen knaprade in de sista hålen med fantastiskt spel, Peter hamnade i trubbel med pluggad boll nära sista green, men det gick vägen. Perfekt söndagsmorgonsunderhållning, trots att dottern tryckte på för att få kolla på Icarly. Hon blev faktiskt motvilligt faschinerad av det program som höll henne från hennes kära Highscoolunderhållning.
  • En Monstruöst spännande Ryder cup på Medinah utanför Chicago, där jänkarna spelade väldigt inspirerat, kanske främst Lefty/skum-Keegan, men de Europeiske vände och jag och sonen tjöt i högan sky och störde familjens kvinnors nattsömn
  • Rätt många svenskar kom igen bra till hösten, förutom Peter Hansson, som vann både i Shanghai som sagt ovan och dessutom i Holland. Även Noren, Yx-Karlsson och Stenson har åstadkommit topp-tio-placeringar. Men mest spännande kanske de unga kanonerna, Jonas Blixt som i sin rookiesäsong vann i Californien, och Kristoffer Broberg som exploderat på Challenge tour, och så när vann den. Blir spännande nästa säsong att se om Kristoffer kan skeppa ut det fina spelet på stortouren. Inte alldeles givet.
  • Jag gjorde årets slag på Ölands golfklubb. 37 meter från hål, 60-gradare, hålet kort vänster med en stor kulle till vänster om green. Beskrev för medspelarna exakt den punkt på kullen jag var tvungen att träffa för att bollen sen skulle rinna ner mot hål. Träffade exakt den punkten, och bollen gled inte bara ner MOT hål, utan I hål. Publikens jubel.

No comments: