Sunday, May 19, 2013

Säsongen 2013 igång ¨på alla fronter

Säsongen har startat, även med eget spel på bana. Det har blivit ett tiotal morgonrundor på Kåbo hittills. Det började som det slutade 2012, med korta, höga fadeade slag. Kraschade med socketfrossa, och det var dags att ställa sig i trädgården och gnugga geniknölarna. Testade lite olika saker, har fått lite ledtrådar från olika pros de sista åren. Kom på att trycka ned "höger pectoralis" mot bollen, och sen låta axlarna lugnt rotera in, känna händerna glida in i bollträffen. Har haft en känsla av att höger axel har "ramlat ned" mot bollen. Nu i morse funkade det inte riktigt. Har lagt till ingrediensen att låta pectoralistrycket gå ned mot vänster fots insida. Känns bra.

Närspelet har  blivit hyggligt. En kombination av att känna målfokus, passiva handleder och jämn fart genom träffen verkar funka.

Bunker inga problem

Puttningen, lite svårt hitta känslan. Målfokus, release...

Annars har det varit tourkoll som vanligt, kanske lite mindre entusisastiskt nu. Tiger har nästan blivit tråkigt bra igen, vinner då han har segrarläge inför sistarundan som vanligt. 4 segrar redan, på inte så många starter.

Men i Masters klantade han till det med en felaktig dropp efter att ha träffat pinnen på 15:e och gick i vattnet. Tror snacket efteråt stressade honom, även om han inte blev diskad. Nu blev det väldigt spännande istället, till slut stod Adam Scott som en mycket lycklig segrare.

I svenskväg har det varit David Lingmerth som lyckats av ungtupparna, två andraplatser, hotade faktiskt Tiger lite i Players, ingen blyg kille, bra!

Jacobsson, Hansson, Stenson har spelat ganska bra.

Tyvärr så väntar grävmaskinerna precis runt hörnet, delar av Kåbo skall tydligen grävas upp, oklart när under året. Men vi skall tydligen få lira 9 hål på något sätt hela året i alla fall. Man får njuta medan man kan!

Det är väl ungefär så det har börjat.

No comments: