Wednesday, March 04, 2015

Lite kul diverse, blir det range till helgen?

Har haft en riktig pärs med en kluven och dåligt utdragen tand, men nu då den börjar kännas bättre är det dags att börja jaga rangear i uppsala/stockholmsområdet. Kanske Kista öppnar på Fredag? Vore skitkul att se vad provsvingandet på tomten innebär i praktiken... Har fått bort bra mycket mossa ur det som tinats fram. Grannarna skakar säkert på huvvet.

Tänkte lite på Reed och Poulter i samma slutboll på Honda. Reed som väl är topp-5 nu? Men man minns Poulters optimistiska statement i samma anda för nåt decennium sen, minns ni? Men han nöjde sig inte med topp-5, inte.

Tiden går som sagt. andra lite lösryckta grejer som kanske fallit i glömska:

"Inferior equipment" - då Mickelson anmärkte på Tigers Nikeklubbor som dock visade sig funka rätt bra.

Gnällgubbarna i seklets avslutning - Howard Clark och Monty. Nu sitter man ju nästan och hoppas att det skall gå bra för Monty. Det gjorde jag inte då. Flinade glatt för varenda andraplats han fick i majors. När man hör om "de gamla", för mej typ Hogan, Player osv som hade sin karriär innan man själv började framstår de alltid i nåt slags skimmer. Men de som var med då irriterade sig säkert på en massa grejer med dem.  Kan tro att Monty blir nån slags ikon också, gamla surkartet.

Banbesöken i tidningen Svensk Golf på 80-90-talet. Är det bara för att man läst det hundra gånger till? Men jag minns att det var väldigt trevlig läsning, både så att man kanske blev sugen på att spela, men framför allt var det fina journalistiska alster, trevlig läsning helt enkelt. Sånt upplever jag inte nu då jag läser golftidningarna. Om det beror på artiklarna eller mej låter jag vara osagt.

I min golfs barndom på 80-talet var det först ungefär nu på året det började hända något på tourerna. Och man gick och väntade på att Ulriksdal skulle öppna. Kanske det är samma nu? De brukade öppna nån gång i mitten av April ungefär. Då drog golfsäsongen igång i Stockholmstrakten.

No comments: