Monday, May 13, 2019

Vecka 19, Äntligen en vettig vecka för svenskarna på tourerna, Kinhults första seger.

Det har varit en trist vinter och vår för oss som gillar att titta på golf och gärna har med svenskar i toppen på leaderboards. Vecka efter vecka har det varit skockar med missade cutter och som bäst någon 20:e plats.

Men nu small det till, främst på Hillside nära Liverpool där British Masters avgjordes. En solig söndag var det ett tätt race med Wallace och Kinhult i ledarboll, och de spurtande Pepperell och Macintyre. Kinhult skakade på 15 och 16, men efter en birdie på 17:e och en missad birdieputt från Wallace på 18:e, något som upprörde honom till att dunka puttern hårt i greenen, så stod Kinhult med en kanske fyrameters för att avgöra. Han fixade det och kunde göra segergesten.

Även Bertil Lemkes son Niklas fixade en topp 10, kom åtta, något som dock kunde varit ännu bättre, efter en bogey på sista par fem och en missad birdieputt på sista.

Henrik Norlander kom fyra i Web.com och efter tredjeplatsen förra veckan är han nu topp 25.

Sist så får väl Stenson och Blixt godkänt för sina 20:e platser i det ganska mediokra startfältet på Byron Nelson Classic i Texas. Sun Kang vann sin första seger, Every utmanade. Ingen mer spännande tillställning.

No comments: