Sunday, June 19, 2022

juni 2022

Obligatoriska från femmans tee

Blir inte så många poster nuförtiden, men 18:e året, inte så illa pinkat. Har hunnit spela 11-12 niohålare på mellanbanan. Har inte varit en käft ivägen, då jag dykt upp lite före halv sju. Spelet är rättså hyggligt. Slår ganska rakt och får emellanåt lite tryck på bollen. De höga högersläppen blir allt färre. Jobbar med att rotera igenom, landa baksvingen med högra tåspetsen i gräset. Sätter tryck på klubban, för över kraften till fötterna och försöker rotera igenom lugnt med hela kroppen. Ingen kanonrunda, men slår bort få bollar. Banan var i bedrövligt skick efter en isig vinter men börjar nu bli hygglig, även fairways

Fina mornar, nu är tempen uppe i runt 14. Plockat liljekonvaljer fram till förra veckan och haft med mig hem. 

Tyvärr har min bäste golfpolare hastigt gått bort i cancer, mycket saknad, så det blir väl ännu färre artonhålare i år. 

US open nu, har just kollat tredjedagen från Brookline, The Country Club utanför Boston. Mycket svår runda, Zalatoris bäst med tre under på rundan. Alla kanonerna, Scheffler, Rahm, Rory och Morikawa gick och svor och slog klubbor i backen. MattHew Fitzpatrick gick stabilt och kommer få gå i ledarboll med Zalatoris på fyra under med Scheffler, Rahm och Rory lurande alldeles bakom.

Har kört Viasat på helår så har kollat lite DP world tour som det döpts om till nu, lite halvskojiga tävlingar,  Linn Grant vann Scandinavian mixed på Halmstad. Tog Discovery + som nu kör Pgatouren - enbart streamat - för att få Masters(och the crucible Snooker) - Masters var en triumfffärd för nya stjärnskottet Scheffler som hastigt glidit upp som världsetta efter att ha vunnit flera stora. Thomas vann PGA Champs i särspel mot Zalatoris, halvkul major. 

Stora snackisen i golfvärlden är LIV tour, ett saudiskt initiativ som lockat Phil, DJ, DeChambeau och några till med stora pengar. Saudiskt som det är har PGA tour valt att blocka spelare där, så det är lite laguppdelning. LIV-tävlingarna verkar bli väl plojiga, de som är med där kommer väl knappast bli bättre golfare av det. Vi får se.

Skall väl försöka få ihop några artonhålare och få lite shaftlean. Men golfåret har börjat ganska bra. 

No comments: