Saturday, May 27, 2023

Sen maj (Mauritzberg, Mellanbanan, PGA Championship Block/Koepka)

 




Då var det sen maj. Plockade en bukett liljekonvaljer efter morgonens runda, ställde bredvid den  fortfarande sovande hustrun då jag kom hem vid åtta. Det gick väl sådär och det har gått sådär. Mest rundor på mellanbanan, jobbar nu med "pistong istället för rotation". Har tidigare kollat en del på Saguto, vinklad vänster handled och rak vänsterarm. Nåja, torsdagskvällens och morgonens rundor var rätt ok. Och de nya Callawayjärnen levererar. 

Däremot inte ok spel på Mauritzberg och EG-Open, arrangerad av "ballesteros" på eaglegolfs forum. Kort sagt spelade jag skitdåligt. Mest skulle jag tro eftersom jag ställdes inför en fullsize bana i vind. Men det som irriterar mest är den  dåliga längden. Nåja, tjusigt slott och trevligt sällskap, och två riktiga artonhålare. Alltid nåt. 

Har både Viasat golf(DP world o Damtour) och en månad till, Discovery +(Pgatour). Den största begivenheten förstås PGA championship. Spelades på Oak Hill upstate NY. En inte så skogig skogsbana med tre pinehurstiga avslutningshål men en par 3 och en  kort par 4 innan, alla 5 hålen svåra. Michael Block, teaching pro stal showen, blev 15:e med en HIO på 15:e sista dagen. Duellen om  segern, mellan Hovland och Koepka avgjordes då Hovland behövde 2 slag ur en bunker på 16:e. Så en stor seger för LIV touren. 

Linn Grant får äntligen, ovaccad mot HIV,  spela i USA nu, har gått vidare i en matchtävling. Ludvig Åberg ser ut att vinna Collegetouren och får medlemsskap på PGA.  Simon Forsström vann en DP world tour tävling i Belgien. Första svenska stortourssegern på 20-talet. 

No comments: