Sunday, June 05, 2016

Kollade Nordea Masters på plats

Lasse Jensen var en trevlig bekantskap

Jaha, Nordea Masters på Bro Hof, bara ett, låt vara rätt långt, stenkast från Uppsala. Klart man åker dit. Roligast se sista dagen, parkerade bilen vid Bro Station och knallade bort de få kilometrarna. Förbi alla Porschar och BMW-ar. Och en kyrka.

Slank in lagom till att ledarbollen gick ut. Gick med Fitzgerald en bit, otroligt säker med järnklubborna. Men en liten plutt är det. Norén trodde jag skulle se mer fit ut, men han var rätt liten han också. Han var lite all over the place men sina slag. Gick sen mest med Colsaerts, bra tryck i den kanonen, och den här Lasse Jensen i samma boll var väldigt säker. Colsaerts rörde inte en min, kändes lite diva, men han var sevärd, stort klös till karl, även om han är lite barbapappa. Jensen gav ett sympatiskt intryck. Och man märkte hans glädje efter sista putten, han kom tvåa. Kollade lite snabbt på hans tidigare resultat, och checken är vad han brukar dra in på 2-3 år. Nog lyckligaste checkkontoutragsläsaren av alla. Vad Fitzpatrick fick, han van förresten, var nog mer fikapengar. Matthew Fitzpatrick, förresten... det är ett namn som gör sig bra på Axxfdd english. Testa!

Såg Stenson som hastigast mot slutet, Jaquelin, hans spelpartner var dock mer sevärd, otroligt skön sving den mannen har. Men mest karismatisk var nog ändå Robban Karlsson. Det är verkligen en stilig karl, utan att jag är lagd åt det hållet. Westwood såg ut som en liten luffare bredvid. Quiros skulle nog vinna armbrytingstävlingen om de hade nån men slog otroligt snett de få slag jag såg med honom. Såg inte lika respektingivande ut då han smällde iväg bollen som då Colsaerts gjorde det. Många kilometer blev det på pulsklockan, och mycket stående. Roligast är att följa med bollarna och hitta sådana vinklar att man verkligen ser slagen. Bro Hof är bra på det sättet. Allt praktiskt funkade skapligt, bajamajor, vägar att gå, grejer att köpa, även om ramlösorna måste vara dyrare än på operakällaren. Fick konstigt nog en jättemacka för ungefär samma peng.

Det var lite kallt. Ingen sån där enorm publiktillströmning, men man såg ju skapligt i alla fall. Det kändes lite avslaget. Undrar om det blir någon mer stor tävling på Bro Hof. Men att se live-golf rekommenderas varmt.

No comments: