Sunday, May 22, 2016

Tourerna vecka 21 och den magiska releasen

Nej, Spieth höll inte, och det som strulade på Masters strular fortfarande. Det gör mig glad på ett sätt. Att det är golfsvingen med stort G och ännu större S som äger i golfen. Det räcker inte med psyke och bra puttning, det är att äga denna magiska sekund under impact och vad som föranleder den som är golfens magi och storhet. Och Jordan har helt enkelt tappat svingen. Ut på gräsmattan därhemma med plastbollar och förstå, förstå, tänka, tänka är vad som gäller. I deras fall har de väl nån svingtaliban som hjälper dem.

Superkul att Sergio vann Byron Nelson! Det var en riktigt svettig drive han slog på omspelshålet, underbar dramaturgi. Koepka hade inte riktigt puttningen, och han är väl helt enkelt numret mindre än Sergio, trots svällande biceps. Antar att Sergio börjar tänka US Open nu... Men där är det nog Rory och Jason som är solklara favoriterna.

Rorys seger på Irish på K-Club var en typisk Rory-seger. Inga clutchputtar där, då Knox utmanade. Det var monumentala inspel mot par-femmorna 16 och 18. Den på artonde framkallade ett vrål som nog hördes till Dublin. Tap in för eagle. Lite sådär smånyfiken, går nordirländare hem sådär okomplicerat hos folk i republiken? Var för ett par veckor sedan i Dublin, Englandsälskandet står inte direkt skrivet på väggarna... Men Rory hade garanterat publiken på sin sida. Den segern lär han nog ranka högt uppe bland majorvinsterna.

Inga svenskar gjorde något nämnvärt.

..........

Hade en fin räcka rundor, 5-6 stycken med ett "genomsläpp av kroppen" genom release. Men det strulade lite onsdagens kvällsrunda och det var ut på gräsmattan med plastbollarna för att fila lite. kunde syntetisera ut lite vad som funkat, och det är verkligen planet in mot bollen och en naturlig handledsrelease. Händerna skall liksom naturligt korsas genom impact. Mycket Sergio, faktiskt. Runda söndag morgon, funkade riktigt bra, med det vanliga mullret i svingen hål 6-8.

No comments: