Saturday, May 14, 2016

TRE svalor kanske gör en sommar


Tredje rundan med fungerande sving... kan det vara så att man... kommit på något som fungerar?

Nåja, det är ungefär så, att jag inte kunnat spela så himla mycket golf senaste tiden, det har varit för mycket annat. Men nu kom jag ut klockan 7 i morse på Upsalas Mellanbana.  Och svingen fungerar som sagt. Först inte driven, men den kom, den med, och sista hålen blev väldigt angenäma. Hem med ett leende på läpparna efter 70 minuters snabba nio. Lite kyligt, men Handvärmarna från Classe Olsson gör temperaturen rätt ointressant så länge det är frostfritt. I golf - så länge man får spela - hellre för varmt än för kallt, eller hur?


Det jag har kommit på är, lite kort, hur releasen skall fungera. Kan inte beskriva det bättre än att man släpper runt kroppen, eller svingen, eller högersidan eller vad det nu är ned på bollen. Man liksom glider ned. Istället för att "aktivt vrida" något genom impact. Allt vridande ger outside in för mej.

Så nu är det kul med egna spelet.

-------------------

Annars är det skoj med Players. Tog rätt många år innan jag gillade tävlingen, men just att det är en så pass stor tävling på en och samma bana (bara Masters är större, någon skulle väl möjligen kunna påstå East Lake-finalen) gör det skoj, man minns många av de sista hålen. 14 och 15 är lite boring standardutmanandepar4 men annars är downthestretchen superskoj. Förra årets Ricky-inspel på 16:e var nog häftigaste slaget förra året. Då han var så underskattad av kompisarna, ni vet.

Igår gick det nästan för Will Wilcox, mannen med 59'an från Web.com, då han gjorde hole in one på ikoniska 17:e. Ok att det måste vara trede bästa stället att göra HIO på (efter Augustas 12:e och Phoenix 16:e) men reaktionen var liiite överdriven. Eller... ? Klart, då man får lite tv-tid gäller det att utnyttja den, typ.

Jonas Blixt, mannen med stabila puttern och ostabila svingen är väl med, och det är ju vackert så. Stenson passade på att missa andra raka cuten. Två svalor gör väl ingen vinter. Antar jag...No comments: