Friday, June 24, 2005

Tidig, bra morgonrunda med en 10:a

När man kommer till Kåbo GK kl. 06.20 ser man bara bollar av kategorin "ensamma herrar i eller kring medelåldern", konstigt.... Jag fixade en till.

Solig och fin morgon, lite blåsigt och kallt precis i början, men från 5:an i kortärmat. Suck. Idag har det vänt. Hur överlever man vintrarna? Nåja, bäst att njuta nu när det är fint. Sommaren är kort, Daagarna mörkna minuut för minuut.

Svingen satt där. Gäller bara att hålla kvar känslan av att "sätta upp klubban i toppen av baksvingen". Tänk Couples. Bra hålla koncentrationen på balansen vid huvudet istället för bollen. Så järnen funkade, med en svacka på ett par hål, då jag ville göra det för "bekvämt". Har någon märkt att en "bekväm" sving är mycket nära en socket? Skumt.

Tvåsiffrigt. på 3:an. 10. Det var länge sen. Hamnade i sidovattenhinder, slog mig ännu längre ner i det när jag skulle ur. Droppade, hamnade i bunker, träffade clean, socket bakom ett träd, träffade trädet, dålig chip. Ja, lite så....

Men de sista 5 på par lindrade. Längdkänslan på puttarna börjar stämma, men det är golfens svåraste moment. Ingen tvekan om det. Mycket som dart. balansen uppe i huvudet, koncentration på målet exakt vid tillslag.

Hålet vi tar med oss från morgonen : 7:an, lite drygt 300 m, smalt.
Järnfyra utslag, hamnade i fet ruff, satt ner. 135 kvar. Bra, bra järn 8, 1.5 meter kvar. Satte puttern säkert för birdie

No comments: