Sunday, June 10, 2007

Juni i värmebölja

Ett par ganska bra, tidiga niohålare lördag-söndag

Lördagen,En härlig morgon, gick ut lördagen klockan 6.20. Tidare än vanligt grabben skulle iväg på fotboll vid 8. T-shirt från start. Under dagen närmade sig kvicksilvret (värmeresistorn) 30 grader, morgonen var dräglig. Man är inte riktigt med på noterna, sommar redan? Maj var svinaktigt kall.

Har ni märkt det? När juni kommer är man nästan mätt på det vackra. Det underbara ljuset i lövskogen från en sol i "zenit". Undrar om man kommer uppskatta det lika mycket om 20 år?

Nå ja. Nya svingen där vi roterar underkropp och slappnar av i överkropp. Bra bollträff men lite snett i sida. Mest skurna ut till höger. Siktar jag fel? Inledde med birdieputt på halvannan meter, men puttningen var halvdassig hela dagen. Tre par, en dubbel, en trippel. Nio över. Inget att hänga i julgranen, men ingen katastrof. Närspelet lite dåligt.

Söndagen bättre! Nu ut sju med annan pappa. Och den här rundan innehöll 6 par. Och tre dubblar! Ingen bogey, ovanligt. Chippningen var vassast, puttningen sämst. Svingtanken med magen håller, svårast att få axlarna "lagom aktiva". Men en superdrive på 6:an är mest tänkvärd. Och sen vågade jag plocka fram lobwedgen från 70 meter och lade slaget metern ifrån, räddade paret på 9:an.

No comments: