Monday, April 27, 2015

Tourerna vecka 17

Ännu en mellanvecka även om det är fråga om stora prispengar. Volvo China Open i Shanghai vanns av hemmaspelaren Wu Ashun, som kunde riktigt bra engelska. David Howell kroknade, som vanligt, på slutet och blev tvåa. Unga, roligare kinesen Li HaoTang kom åter bra, kan bli nåt den killen. Veckans svensk att ligga bra till inför sistaronden och göra en dålig sistarond var Magnus A. Slutade 8:e. Tre Karlsson klarade cutten i alla fall.

I New Orleans la Justin Rose på en bra sistarunda, sänkte en femmeters på sista och gjorde en snabb fistpump. Visste nog att han satt en siffra som skulle bli svår att nå. Så blev det också. Tringale, Day och Boo hade chansen de sista hålen, Tringale var närmast, behövde eagle på avslutande par 5, men hans avslutande chip stannade bredvid hål.

Ingen särskilt upphetsande bana, ingen särskilt upphetsande sluttamp och inget upphetsande svenskt resultat. Det kanske är lite så nu så här års. Efter vintern och de ganska ouphetsande tävlingarna på amerikanska västkusten och i sydafrika, så är det en hoper häftiga tävlingar i florida med klimax på Augusta. Sen blir det kanske rent naturligt en paus.

Nåja, nästa vecka är det matchspelet i WGC. Brukade det inte gå tidigare? Förra året var det ju Day och Dubuisson. Matchspel är kul att se.

No comments: