Sunday, February 12, 2017

Tourerna vecka 5 och snackisarna

Fina tävlingar den här veckan, både i Dubai och Arizona, Phonenix. Tyvärr gjorde inte nån HIO på 16:e, men det buades traditionsenligt för puttmissar. Jon Rahm som gått Arizona State var nog mest spektakulär då han spelade med en "Rahmbo" tröja i Arizona states färger.
Vann gjorde Matsuyama som slog Webb Simpson i ett särspel. Matsuyama kan nog sägas varit den bäste spelaren i världen sen i höstas. Väldigt stabil i topp 10 och många segrar. Jonas Blixt 52:a.

I Dubai var Tiger Woods åter det stora paradnumnret, men han föll bort med ond rygg efter att ha spelat dåligt första dagen. Är-han-slut? Istället blev det lite en duell mellan Sergio och Stenson, eller rättare sagt försökte Stenson i sistaboll ta ikapp Sergios ledning. Inför 15:e hålet skiljde bara två slag, men där slog Stenson bort sig och Sergio slog ett suveränt utslag till decimetrar ifrån. Game over. Stensons normalt så säkra sving stod inte riktigt att känna igen, många missar. Det var puttningen som gav andraplatsen kan man säga.

Snackisarna :
  • Tiger Woods förstås, som åter föll ifrån med dålig rygg och undringarna om han är slut
  • Sandstorm stoppade Dubai
  • Nytt rekord i antal besökare till Phoenix open, nästan 200.000 bara på fredagen.
  • Det vanliga tjoandet på 16:e på Phoenix, dock ingen HIO i år.

No comments: