Tuesday, February 14, 2017

Tourerna vecka 6 och lite annat

Pebble Beach var vädret tämligen varierande, dimmor, avbrott. Men det var Spieth som spelade bäst och kunde vinna ganska bekvämt. En vecka med fungerande sving och normalt närspel räckte. Men visst är det en läcker bana, som man gärna skulle vilja spela...

I Malaysia var det mer spännande. Halvsvensken Willet ledde inför sista dagen, men spelade inte sin bästa golf. Det avgjordes rätt häftigt genom att Fabriken Zanotti sänkte en eagleputt på det avslutande par-5-hålet. Lipsky hade i det läget greppet. Hade kunnat fixa särspel med en birdie, men lade sitt andraslag i bunkern på nyss nämnda 18:e och kunde inte göra en upanddown.

Inte alltför ofta det händer, men inte en enda svensk klarade cutten på vare sig PGA eller European. Nu var inte Stenson eller Noren igång, men ändå!

Bästa svenskresultatet var nog halvindiern Chopra som fick en topp-10 i Web.com tävlingen i sydamerika. Har spelat skapligt i Asien också, kanske är på väg tillbaka?

Annars var det lite vanligt plojande av Bill Murray på Pebble Beach. Justin Timberlake var centimetrar från att göra en HIO på berömda 7:e. Och i Florida var en kille tvungen att dänga puttern i huvvet på den alligator som bet tag i honom som lunch.

Hemifrån meddelas det att frisbeegolf är friskvårsbidragsgiltigt men inte golf. Day är världsetta och Stenson, som har 3 segrar och 14 andraplatser de senaste åren är 4:a.


No comments: