Monday, February 27, 2017

Tourerna vecka 8, och första minnet av Tiger.

Ingen mer upphetsande vecka. Starfältet på Honda, PGA National var stabilt men utan topp-5. Ricky Fowler kunde ganska enkelt vinna, kontrollerade för första gången en ledning inför sista varvet. Det är en häftig bana PGA National, där man enkelt kommer ihåg hål 13-18 med deras tydliga karaktär. Väldigt låg Pinehurstfaktor. Calle P 62:a, länge sen en topplacering för svenskar på PGA nu.

Bättre gick det för svenskarna i Johannesburg. Sebastian Söderberg slutade 11:a. Anton Karlsson från Uppsala var länge med i toppen sista rundan, men blev uppenbart knäckt av en fyrputt från ganska kort avstånd och rasade. Vann gjorde Darren Fichardt, den kraftige sydafrikanen med den märkliga svingen.

Inte så mycket spännande annat hände. Rory spelade ett varv golf med Trump var väl kanske det mest uppseendeväckande.

Kan ju dra en tidig grej från minnet. En kommentatorsröst, kan ha varit från Augusta. Minns inte ordagrannt men nåt i den här stilen var det. "Den här veckan är det med en kille som kallar sig Tiger Woods. Han skall vara något alldeles extra. Arnold Palmer och Jack Nicklaus satt och pratade om den här unge mannen, och de var överens om att han skulle vinna lika många tävlingar som dem tillsammans". När kan det här ha varit? 1994? Minns min första reaktion - vad är det för en idiot som inte vill använda det namn som hans föräldrar givit honom. Måste vara en stöddig typ.

No comments: