Tuesday, March 21, 2017

Tourerna vecka 11, damer och gubbar också.

Vecka 11 hade ingen Europatourtävling, allt fokus på API, Arnold Palmer Invitational, den här gången då utan Arnold. Som avled för en tid sen. Väldigt mycket nostalgi förstås, som sig bör. Vad det gäller spelet så var lite olika gubbar uppe och högg, men Kisner såg ut att ha spelet under kontroll då de sista nio började. Men det blev lite för många bogeys, och det blev ett ganska tätt race mot slutet, med Rory som attackerade bakifrån, och både Kisner och Charley Hoffman med mot slutet. Men lite i skymundan sänkte Leishman en lång putt för eagle på 16:e, visade sig räcka för seger.
Det har inte varit någon vidare svenskperiod bland elitherrarna och inte heller denna vecka. Stenson missade cuten och Noren hamnade 49:a. Måste tycka att Bay Hill är lite småtrist. Man kommer inte ihåg ett enda hål till nästa år. Tror den kommer bli en i flocken nu, det var Arnie som var tävlingen.

Däremot ett par bra resultat annorstädes. Anna Nordqvist vann i Arizona, sköt bland annat en 61;a tredje dagen. Persson, som tydligen siktar på att bli nye Langer kom trea på Seniortouren i Europa. Stabilt.

Lite vid sidan av var det väl inte så upphetsande, men ett par coolingar:

  • Cody Gribble, från Texas, som gick fram till en alligator och ruskade om den. Såg inte helt smart ut, men ganska coolt.
  • Phil var hos Feherty,  underhållande att lyssna på. Han är intensiv, Phil. Och såg rätt ball ut i skinnpaj.

No comments: