Sunday, June 11, 2017

Vackra mornar och vilt svingtestande.

Maj- och Junimornar. Redan vid halv sju, då jag oftast går ut är det varmt nog för en kortärmad tröja och shorts. Kalla händer är inga bekymmer.  Vädret har varit ostadigt annars, men jag har haft tur mina lördag och söndagsmornar. Någon annan enstaka golfare att passera, men här på Mellanbanan släpper alla snällt.

Jag befinner mig i en fas av än mer vilt svingletande än vanligt. Står hemma i trädgården och känner sköna grejer som jag försöker ta med mig. Men nu har det blivit lite för mycket av det goda. Gårdagens sving, då jag tänkte "John Rahm" gick riktigt skapligt, men fick ett högersläpp på femte tee(som så ofta) som satte myror i huvvet. Försökte vara "effortless" i impact, kändes väldigt bra hemma, men det funkade inte riktigt på banan. Är nu tillbaka i att dra ner vänsterarm som start. Får se om det blir nån sväng bort nån kväll, sugen testa.

Ja, Mellanbanan är ok, men det är med stor nostalgi jag cyklar förbi Kåbo GK, var ute på en tur tillsammans med hustrun. Det faller nästan en tår då man ser att de gräver upp banan, som låg så himla fint, för att bygga bostäder. Måste vi ha så jävla mycket folk i Sverige? Kan vi inte föregå med ett tryggt och behagligt liv här, som role models för andra kulturer, visa att de har fel i sina livsideer? Att lagom är världens bästa ord och att vi inte behöver några oroliga, härsklystna själar i den här världen? Att vi inte river upp och förändrar.

Nåja, nu är det vår i alla fall. Eller det börjar nästan kännas som om våren är över och vi är på väg in i sommaren. Syrenerna blommar och de första liljekonvaljerna är på väg att vissna. Men forfarande är de flesta i full blom. Jag plockar ibland ett par och ger till hustrun då jag kommer hem från rundan, och låter dem sprida sin söta doft av vår då jag lägger mig på sängen och tar min morgonfrukost.


No comments: