Saturday, July 01, 2017

Tourerna vecka 21-25

Lite mellanveckor, förutom US Open.

Colonial vann Kisner, På Memorial vann Dufner, i Memphis vann Berger. Inga särskilt minnesvärda tävlingar och inga svenska topplaceringar. Spieth vann i Connecticut, River Highlands. Rätt kul bana och det blev ett särspel där han sänkte ett bunkerslag för att slå Berger. Hur Spieth vann egentligen är rätt oklart. Han puttade sämre än vanligt och hade många dåliga svingar, som brukligt.

Det stora svenska utropstecknet på EU tour var förstås att Alex vann PGA på Wentworth. Fick till en riktig kanonrunda den sista. Sen hade han lite flyt med att ledarbollarna fick skitväder efter att han spelat klart.

Karlberg blev 4:a i Tyskland, annars inget annat värt att nämnas från EU tour. Nordea på Bärseback regnade helt enkelt bort.


Erin Hills skrevs upp ganska skapligt inför US Open, att det var ett stycke land i Wisconsin som mer eller mindre skapats för golf. Men det blev sådär. Med regnande inför tävlingen var greenerna alldeles för mjuka, och även om "fescuen", den djupa ruffen var lite utmaning, och banan var lång, så var fairways generösa. Spelarna sköt sönder den. Hårdast av alla sköt Koepka som drev bollen sjukt bra, och kunde vinna rätt bekvämt. Lingmerth blev 21:a, han har varit den enda av svenskarna som fått till det hyfsat de här veckorna på PGA Tour, men inga topplaceringar.

Annat från golfvärlde


  • Scoopet under US Open var att Mickelson skippad det för nåt tal som hans dotter Amanda höll som "Valedictorian". Varför har inte vi det här halvmagiska gamma psi kappa osv.
  • Li Haotong blev lack på sin putter och kastade den i en damm. Hans morsa gick ut i vattnet och plockade åt sig den. Här skall inte tappas något ansikte, typ?
  • Segergesten, nån slags hoppa upp och stöta mot varandra som Spieth och Grellar fick till efter bunkerslaget var faktiskt riktigt spektakulär... Berger kunde bara göra tummen upp.


No comments: