Monday, July 24, 2017

The Open - Spieth vs Kuchar

Ännu ett år med en bra duell i The Open.

Royal Birkdale. Inte världens mest profiltydliga hål, väldigt typisk links. Men ändå bra, sällan har man sett  bunkrarna bättre definiera hål. Men 16-17-18 ser precis likadana ut från tee. Bra balans i sluteet, 14 par 3, 15 enkelt par 5, 16 knepigt par 4, 17 längre par 5 och 18 svårt par 4. 
Vädret brittiskt ruskigt to-fr, sommarväder lö-sö. Lördag stilla, söndag rätt blåsigt.

Hela lördagen och söndagen gick Spieth och Kuchar i sistagruppen.

Lördagen såg den första 62:an på en Major - Branden Grace. Men förhållandena var just på lördagen perfekta.

Både Noren och Stenson var uppe hela veckan utan att direkt hota toppen. Noren hade inte sin bästa puttning, men slutade ändå 6:a. Stenson har inte riktigt hittat precisionen i svingen, lite av och på och slutade 11:a. Godkänt av båda.

Men det var alltså Spieth och Kuchar det handlade om. Kuchar, hela tiden säker utan att göra något magiskt. Spieth tvärt om. Efter att ha haft bra koll på svingen på lördagen så blev det mängder av konstiga lägen på söndagen. Och då han slog en drive fruktansvärt snett på 13:e, långt par 4 så såg det ut att vara fördel Kuch. Men efter 20 min droppning tillbaka i flagglinjen ut på rangen slog Spieth ett av sina houdinislag och kunde rädda bogey. Kuch ledde efter hålet med ett, men Spieth fick massor av energi. Slog sen bollen bra och puttade ännu bättre. Satte flera långputtar under frejdigt fistpumpande. Ledde med 2 inför sista. Och då Kuch hamnade i bunker med sitt inspel var det klart.

Lite fjompigt och affärsmässigt tal, inga historiens vingslag där, men han tackade i princip hela världen. 

Hade varit roligare om Kuch vunnit, ännu roligare om Stenson eller Noren varit med på allvar, men denna Open får i alla fall klart godkänt!

No comments: