Tuesday, July 11, 2017

Tourerna vecka 27 - Rahm, Xander o John 3:16

En något avslagen upplaga av Irish Open, lite regnigt och inte Rory eller nån av Irländarna i mixen och Portsteward var väl lite below average för links som gör sig häftiga på TV. Men det var Jon Rahm som gav tävlingen färg. Lite ilsk, lite kontroversiell i regelgrunkor men slog bollen som en häst sparkar med den där korta baksvingen och hade ett knivskarpt närspel. Ganska sned på utslagen och det var många Severäddningar. Inkarnation där?  Gubbarna Hanson och Karlsson får godkänt med 14:e resp 30:e plats.

Det här Greenbrier känns lite skumt. Våra spa, typ Medevi Brunn brukar vara rätt nedtonade, men det här känns som en gräddbakelse mitt i skogen. Varför har man en bana av PGA tourklass på ett sånt ställe och varför delar ägaren ut 100-lappar? Men i alla fall en rätt behaglig miljö, det får man säga. Frodo Lingmerth var med i början, men kanske har nått ändan av formtoppen, blev 64:a. Vann gjorde den något underlige figuren Xander Schauffele. Bara namnet. Rätt spännande på slutet då bistre Streb kunde utjämna med en birdie på sista par-3 hålet.

Kollade LPGA för en gångs skull. Katherine Kirk kunde vinna knappt efter att ha lett ganska komfortabelt, den nya förmågan Buhai från sydafrika pressade mot slutet. Ganska stilig kvinna får man säga, Kirk. Men lite ovanligt att se en icke-amerikan vara så där offentligt halleluja. Hennes banguide hade blaffigt bibelkapitel så att det lyste över hela hennes skinka. Tja, det brukar ju sälja, så varför inte? Hade förväntat mig en Zackpredikan av gammalt gott slag i segerintervjun men hon lyckades hålla ner det.


No comments: