Tuesday, July 11, 2017

Haninge GK, sen rättså bra egen golf på hemmabanan

Även icke soliga dagar kan vara vackra.


Lirade Haninge med en gammal kompis med lågt hcp. Blev hopparade med ett äldre och mycket trevlig par, medlemmar på klubben som både spred trivsel och kunde ge goda råd där de körde omkring med sin golfbil. Och de var fulla av oooh och aaaah över kompisens ständigt spikraka 240-metersdrivar. Man ser inte sånt primetime på hobbybana så ofta.

Blå slingan vi spelade först var sådär, sedan röda som var lika trevlig som jag minns 18-hålaren från 90-talet. Fina vyer, bra skick, spännande design, och en kul trollskog med golftroll. Kan man undvika den blå slingan är nog Haninge mest prisvärda alternativet söder om stan må-fr,.

Egna golfen var först inte så bra, jobbar bara med timing nu, fick till det hyggligt sista nio där jag väl fick ihop en 13-14 poäng, med en birdie på lite knixiga par 3 hålet som topprestation och publikens jubel.

Har sedan kommit på, att göra nedsving som uppsving. Bara tänka att "uncocka handlederna" och låta kroppen hänga med, som vanligt mixtrande hemma på gräsmattan, har funkat riktigt bra nu ett par rundor. Ingen direkt svingändring, mer ett tempotänk. Och vara uppmärksam på att axlarna inte åker iväg till vänster. Lite kort, jobbar nu med att dra iväg med fötterna för att få en lägre bollflykt.

No comments: