Monday, July 17, 2017

Tourerna vecka 28 - Shinkwin och Dechambeau

Bryson Dechambeau vann sin första titel i John Deere Classic i Illinois nånstans. Ingen svensk gjorde väsen av sig. Men det var läckert att se Dechambeau vinna. Hans sving är inte vacker, men den låga, penetrerande bollflykt han får till är skön. Nerifrån ett dike från över 200 meter. Inspelet till sista. Otroligt glad efteråt och sträckte händerna mot skyn och sa yes då Amanda Balionis frågade om han var redo att hoppa på planet till nästa veckas The Open. Patrick Rodgers ledde länge men krånglade till det på 17:e. Ruffbesök och behövde chippa på green.

I Skottland, Scottish Open, på nyare banan Dundonald (inte fantastisk) var Johan Carlsson väl med inför sista rundan men föll tillbaka till 15:e, gjorde inget väsen av sig. Upplösningen handlade istället om den unge atleten Callum Shinkwin som verkade hur stabil som helst, skakade lite på slutet men hade klarat sig med par på sista par 5. Slog upp andraslaget till ett omöjligt läge i bakre slänten av en bunker. Resulterad i bogey. Så det blev särspel mot Rafa Cabrera-Bello som spurtat bra sista dagen.
Shinkwin hamnade i samma sluttnig en gång till, fick omöjligt läge igen, och Rafa, som slagit ett kanonslag på andraslaget kunde vinna. Kul för Rafa, men framför allt hårt för unge Shinkwin!

I US open för damerna var det all-asian. Jag känner inte till segraren.

No comments: